Fletline
Velkommen til kategorisiden for fletline, her på siden finder du fletliner der kan bruges til mange forskellige former for fiskeri. Så som; put and take fiskeri, kystfiskeri, predator fiskeri, karpe og stør fiskeri. Det du skal være opmærksom på her, er din diameter (tykkelsen på din fletline), så du vælger den rette diameter. Der passer til den former for fiskeri, du ønsker at bevæge dig ud i. En fletline er en fælles betegnelse for fiskeliner, som der er flettede sammen af flere tråde fibre. Fletlinen er en stærk fiskeline, hvor der næsten ikke er noget stræk i. Og så har den en høj brudstyrke, som gør at du kan fiske med lavere diameter. Der er mange fordel ved at fiske med fletline, her vil du kunne opleve en god balance mellem styrke, følsomhed samt med tiden vil du kunne mærke at du kaster mere præcis. Her finder du fletliner fra kendte mærker som, Gunki, Trabucco, Rapture, Climax, Sufix og Westin
Showing all 11 results
Fletline
Er en fiskeline der er flettede af syntetiske fibre, som dyneema eller spectra. Som giver fletlinen en høj trækstyrke, også er den ultra særke i forhold til sin diameter. Fletline kan bruges til mange forskellige typer af fiskeri, dog er det vigtig at huske på at fletline ikke er så tolerant over for fejl. Fejl kan der være en del af hvis du er nybegynder. Er du nybegynder og ønsker du at vente lidt med at fiske med fletline, så er du velkommen til at læse mere om nylonline her, da nylonlinen er mere tolerant over for fejl. Det skal lige siges at en fletline godt kan larme lidt når du spinner ind på dit fiskehjul, det kan du afhjælpe ved at vælge en fletline der er rund i stedet for fald. Fletline kan bruges på; multihjul, fastspolehjul, karpe, stør hjul med mere.
Fletline til put and take fiskeri.
Når du gerne vil give dig kast med put and take fiskeri, er det en god ide at du har sat dig ind i, hvilken form for fiskeri du ønsker at begive dig ud i. Skal det være, bombarda fiskeri, ul fiskeri, eller bare ganske almindeligt spinnefiskeri? Når du har det på plads, så vil det blive nemmere for dig at vælge den rette fiskestang, det rette fiskehjul og hertil selvfølgelige den rette fiskeline. På den måde vil du få den bedste fiske oplevelse. Da ul fiskeri, bombarda fiskeri og spinnefiskeri ikke kræver den samme diameter på din fletline eller samme størrelse på dit fiskehjul samt fiskestang.
• Ul fiskeri 0.06mm og op efter
• Spinnefiskeri 0.06mm – og op efter
• Bombarda fiskeri 0.15mm og op efter
Disse diameter vil give dig en god balance mellem styrke, følsomhed også vil din fletline hjælp dig med at kaste mere præcis, hvilket vil være ideelt til put and take fiskeri. Fletliner findes i mange forskellige farver, som gør at du bedre kan se dem i vandet, hvis du følere at det ville give dig problemer i forhold til at ”skræmme” fiskene, så kan du med fordel lave et forfang i fluorocarcon, da fluorocarbon line er gennemsigtig i vandet.
(Tjek vores udvalg af fluorocarbon liner her) Fluorocarbon line kan være en fordel hvis du fisker i klart vandt. OBS husk at indstille din bremse på dit fiskehjul korrekt, så din fangst kan trække fletline af dit fiskehjul, med lidt modstand. Da en for stram bremse vil få din fletline til at brist
Fletline til karpe og stør fiskeri
Når du vil give dig i kast med karpe og stør fiskeri, så er fletliner også ret så populær her. Og det er også et godt valg til karpe og stør fiskeri, her skal du bare være obs på, at du vælger den rigtig diameter til din fletline, som passer til de karper og stør du ønsker at fiske efter. Forstået på den med måde at jo større fisk du gerne vil fange, jo højre en diameter skal du vælge. Fletline er super god til dig som er erfarne karpe og stør fisker. Er du der imod nybegynder kan det være en god ide at starte med nylonline. Ellers vil det være en god ide, hvis du bruger leadcore eller slagline for ende af din fletline, for at beskytte fiskene mest muligt. Fisker du i betalings vande så husk at der er forskellige regler for, hvor tyk din fletline skal være. Samt hvor lang din leadcore, eller din slagline skal være. Du har mulighed for at kan kaste langt med fletline også er fletline er også super god til h-markør, flåd, spomb, markør med mere. Fletline er dyrere end nylonline, men det kan også holde til et par sæsoner. Husk at når du fisker med fletline så må du ikke overfylde dit fiskehjul, da det gør chancerne større for at det lave knuder på din fletline. Og det kan ødelægge din fiskeline. En god diameter til karpe og stør fiskeri vil være 0.35mm og op efter.
Fletline til predator fiskeri
Fletline er super populær hos predator fisker, da den har en fantastisk styrke, den er slidstærk, også kan den ikke strækkes ret meget. Det gode ved den lave strækning i fletlinen er at den hjælper dig med at have bedre føling med din agn. Også giver den dig bedre krogning. Derfor er det utrolig vigtig at når du begiver dig ud på en rejse, som predator fisker, at du vælger en fletline der kan håndtere de store stærke fisk. For at du passer mest mulig på din hoved line i forhold til rovfiskenes skarpe tænder. Så ville det være en god ide, hvis du vælger at bruge et forfang. Dit forfang kan enten være i fluorocarbon line, eller det kan være en stålwire. Husk at vælge en fletline der har en god brudstyrke på minimum 10-14 kg eller 20-30lbs. Da nogen producenter køre i kg andre lbs. Med denne brudstyrke vil du være godt dækket ind på både, sandart, gedder og aborre.
Diameter for fletlinen er
Små gedder og aborre 0.12mm og op efter
Store gedder 0.15mm og op
Fletline til kystfiskeri
Fletliner har virkelig bare vundet ind hos rigtig mange lystfisker, også dem der fisker på kysten. Både fordi en fletline giver dig, styrke, følsomhed, også er den modstandsdygtig over for slid, også er der ingen stræk i fletliner. Alt dette giver dig en komfortable fiskeline hvor du på grund af følsomheden har mulighed for at mærke, hvad der sker for ende af din fletline. Den slidstærke del er rart når du fisker ved kysten hvor der både findes mangle skaller og skarpe sten. Ved at der ikke er noget særlig stræk i fletliner så får du en mere effektiv krogning. Det at din fletline er stærk gør at du kan stole på din fletline når du ligge et lille pres på din fangst. Ønsker du at give din i kast med kystfiskeri så er det en god ide at du gør op med dig selv hvad du ønsker at fiske efter. Da der er forskellige fiske at fange på forskellige årstider og nogen af dem kan være større og kræve en fletline med højere diameter og brudstyrke. Er du en tur på kyst hvor der ikke lige ligger en grej butik i nærheden, så kan det altid være en god ide at have en ekstra spole med, så du nemt ville kunne skifte over på en ny spole hvis din fletline skulle gå i hårdknude.
Let kystfiskeri kunne have en diameter på 0.11mm -0.16mm
Jo tungere du fisker jo højre en diameter skal du bruge
Fletline til havfiskeri
Ønsker du at begive dig ud i havfiskeri, så vil fletline også være et super godt bud på en fiskeline. Når du fisker havfiskeri, så bruger du tungt fiskegrej såsom; kraftige fiskehjul, kraftigt fiskestænger, og tunge agn. Så du kan håndtere de store fiskearter der findes ude i havet. Fletline er meget stærk med en lav diameter, det vil sige at du kan få mere fiskeline på dit fiskehjul til havfiskeri. At have en stærk fiskeline til havfiskeri vil være optimal, da du fisker efter store og meget stærke fiske arter. Fletline er ikke særlig elastisk, og det er kun godt for dig, da du får en bedre føling med din agn og selvfølgelige også med fisken, da du mærker hvert et træk fra fisken det vil også kunne hjælpe dig til en bedre krogning da du kan fornemme hvad der sker for enden af din fiskeline. Den høje slidstyrke er også vigtig, da der kan være mange udforinger på havbunden, så som klipper, koralrev, sten og meget mere. Når du fisker på havet, så kan du med fordel kombinere din fletline med en forfangs line der er lavet af fluorocarbon, da fluorocarbon både er næsten usynlig, stærk, og meget mere.
Diameter til havfiskeri kunne være 0.17mm og op efter
Fordele og ulemper ved fletliner
Når du fisker med fletline, så er der både fordel og ulemper, som er værd at have med i sin overvejelser.
Her kommer fordelene
• Høj styrke
• Lav diameter
• Minimal stræk
• Høje følsomhed
• Slidstærk
• Synker hurtig
• Mindre vandmodstand
• Øger din kastelængde
• Kaster mere præcis
• God knudstyrke
Ulemper ved fletline
• Den er dyre end nylonline
• Er ikke super god til fejl
• Den kan skade både dig og fisken
• Høj synlighed i vandet kan være et problem i klart vand
• Minimalt stræk kan give linebrud
• Knude binding kan være svært
• Kan filter hvis der kommer for meget fletline på dit fiskehjul
• Kan være svært at klippe over kræver en god saks
• Kan i princippet lave skader på din fiskestang
Hvor længe holder fletline?
Selv om fletline er dyrere end nylonline, så holder den også bedre end nylonlinen, men det kommer selvfølgelige også an på
• Hvor meget du fisker
• Om du plejer din fletline
• Hvilken kvalitet du vælger
Nogen fletliner har et hårdere liv end andre så hvis du udsætter din fletline for hårde belastninger, fra store fisk og tunge agn med mere, så vil din fletline med tiden blive slidt. Vælger du den fletline der passer til den form for fiskeri du gerne vil dyrke, så vil din fletline også holde længer. En anden god ting der kan få din fletline til at holde længere, er at du giver den, den pleje den har brug for. Det er altid en god ide at du skyller din fletline under rent vand, så du får fjernet snavs og salt. Husk at du skal tage din spole af dit fiskehjul også skylle din spole med fletlinen på, så du ikke kommer til at skylle fedt væk på dit fiskehjul. Undgå at din fiskeline bliver udsat for kemikalier og direkte sollys, da det også vil påvirke holdbarheden af din fletline.
Tegn på at din fletline er slidt, kunne være at den; revner, laver knuder, flosser og meget mere.
Oplever du slid på din fletline så kan det være en god ide at få din fletline skiftet, så du undgår at miste din livs fangst til en dårlig fletline. Da den kan bristet når den er slidt.
Fletline til multihjul
Der findes rigtig mange lystfisker der fisker med fletline på deres multihjul, da det vil give dig som fisker flere fordel som
1. fletline er utrolig stærk i forhold til hvor lav en diameter den har, hvilket gør at du kan få meget mere fletline på din spole uden at du kommer til at flyde det for meget op. Du vil kunne opleve at du kaster længder.
2. den lave strækevne vil gøre at du kan føle det mindste der sker for enden af din fletline, hvilket vil øge din chance for at fange fisk, da du kan regere på de mindst hug uden forsinkelser. Et multihjul har direkte kraftoverførelse og når det så er sat sammen med fletline, så har du en meget følsom opsætning hvilket ville kunne øge din fangst radar
3. Dens holdbarhed er guld være hvis du enten er predator fisker, hvor du gerne vil have en fiskeline der ikke bliver slidt at et møde de skarpe tænder som f.eks. en gedde har. Er du havfisker, så vil du også sætte pris på fletlines holdbarhed over for slid, da du nemt kan fiske et sted hvor der er, klipper, vrag og andre udfordringer, som er helt almindelig når du fisker på havet.
4. Du får øget kontrol, da dit multihjul giver dig mere præcis kontrol over udløb og ind spoling af din fletline, da du kan mærke bevægelser og den mindste ændring. Her får du virkelig multihjuls præcision og fletlines følsomhed, som giver dig en bedre kontrol over dit fiskeri.
5. Det kan være en god ide hvis du bruger et forfang der er lavet af fluorocarbon, for at øge slidstyrken, og for at fjerne den farve som de fletline har, da fluorocarbon er usynlig i vandet.
Når det så er sagt så vil der selvfølgelige også være nogen ulemper i forhold til multihjul og fletline, især hvis du er nybegynder. Da det kræver træning, tålmodighed og tilvænning, da der er mange forskellige bremser der skal indstilles korrekt på et multihjul så det passer til dig og din måde at fiske på. Så du undgår sammen filtring
På spolet fletline.
Fletline bliver spolet på dit fiskehjul, ligesom alle andre typer af fiskeline. Der er dog nogle der kommer bag line helt inderst på deres fiskehjul. F.eks. hvis du fisker put and take så vil du aldrig få brug for alle de meter der er opgive til at kunne være på din spole, derfor kan du komme bag line inden bag ved. Det gør også at det bliver billigere. Havfisker kommer mange gang også en bag line på inderst for at have en back up i tilfælde af en helt store fight så man ved at nu skal du til at have den fisk i land. Nogen kan også finde på at ligge fletlinen i en spand med vand, altså på den spole fletlinen var på da den blev købt.
Hvis du både køber fiskehjul og fiskeline her hos os så vil vi heller end gerne spole din fletline på dit nye fiskehjul. Ønsker du at benytte dig at denne mulighed så er det eneste du skal er at gøre os opmærksom på det. Det gør du enten i kommentarfeltet i check ud, eller ved at kontakte os på telefon 26811374, via e-mail [email protected], eller via Facebook. På den måde får du dit nye fiskehjul og fletline hjem så det er klar til brug lige med det samme. Du skal kun sætte dit fiskehjul på din yndlingsfiskestang.
Brug for hjælp
Så er du altid velkomment il at kontakte os på telefon 26811374, via e-mail:[email protected], eller via Facebook. Vi svarer så hurtig vi kan. Skulle du være lige i nabolaget, så er du altid velkommen til at kigge forbi vores fysisk butik som ligger ved Aalsbogaard Lystfiskersøer. Her står vi altid klar til en snak og den vejledning du har brug for.
Adressen er Store Landevej 125 5560 Aarup
Køre du efter GPS så kan det være en god ide at skrive store landvej 123 5560 Aarup, også dreje ned ved det store blå skilt da nogen GPS’er har det med at lede dig på den forkerte side af motorvejen. Går det helt galt så ring gerne på telefon 26811374. Også får vi jer guide den rette vej.
Ønsker du at læse om vores handelsbetingelser? Så kan du læse om dem lige her