Fluestænger
Velkommen til kategorien for fluestænger. Her på siden finder du et lille udvalg af fluestænger, både i den billige ende, i imellem klassen, og 2 i den lidt dyre ende. Står du og mangler en ny 1 håndsfluestang, eller er du nybegynder på jagt en ny fluestang, eller et fluestangsæt. Til dine nye fiskeoplevelser, så finder du helt sikker, din nye følgesvend her. Her finder du fluestænger fra kendt mærke som snowbee og okuma, men der arbejdes selvfølgelige på at få flere ind, også fra andre kendte mærker, samt både 2 håndsfluestænger og swicth. Men Rom blev ikke bygget på en dag. Husk at du får gratis fragt ved køb på over 499 kroner
Viser alle 4 resultater
Snowbee Classic Fluestænger
-
- 6 FT # 2/3
- 7 FT # 3/4
- 7 FT # 5/6
- 8.6 FT # 4/5
- 9 FT # 4/5
- Clear
Hvad er en fluestang
Det er en speciel fremstillet fiskestang, der gør det mulig for dig at kaste en næsten vægtløs flue ud i vandet, uden at den laver store former for forstyrrelser i vandet. Det vil sige, at for en fisk ville det ligne et insekt, der lander på vandoverflade. En fluestang består af de samme dele som en hvilken som helst anden fiskestang. Det vil sige
- en klinge
- håndtag
- hjulholder
- øjer
→ Klinge på en fluestang er lavet i meget let og holdbart materiale. De er typisk lavet i kulfiber, men der findes nogen stykker der er lavet i bambus og i glasfiber. Klingen på en fluestang er meget tynd, hvor meget rygrad (stivhed) der er i klingen kommer helt an på hvilken klasse fluestang der er tale om.
- klasse 0 – 2 så er det en meget blød klinge
- Klasse 3-9 har lidt mere stiv klinge
- Klasse 10 – 15 en meget stiv klinge.
→ Håndtag sidder i forlængelse af kling, og er oftest lavet i kork eller i en kork masse, det er sjældent at de er lavet i andre materialer. Håndtaget kan variere alt efter fluestangen vægt og selvfølgelige fra producent til producent.
→ Hjulholder kan variere alt efter fluestangs klasse, samt det materiale hjulholderen er lavet i, alt efter hvad din fluestang skal bruges til er det til; ferskvand og lette fisk, eller ønsker du at flue fiske i slatvand, så husk at vælge en fluestang, hvor hjulholder også kan holde til saltvand, og kan holde til en tung belastning. Hjulholderen kan også variere fra producent til producent. Selveste hjulholder sidder længer nede end håndtaget, da dit fluehjul brugers til at skabe balance. Et fluehjulet bruges ikke som et spinnehjul og det bruges heller ikke til at kaste din agn ud i vandet med. Når du fluefisker er det din flueline der har vægten til at ligge din flue stille og præcis ud i vandet.
→ Øjerne er små og er lavet i stål samt et indlæg der kan være lavet i keramik og andre materialer. Det nederste øje er større, og mere robust end de andre og kaldes mange gang for Stripping Guide. Resten af øjerne er små og tætte og ender med et top øje.
Hvad betyder klasse på fluestang
Fluestænger angives ligesom alle andre fiskestænger i forskellige klassifikationer, forskellen er bare at en spinnestang er klassificerede i længde og kastevægt (vægten på din agn), hvorimod en fluestang er klassificerede på længde og vægten på den flueline der vil passe bedst til din fluestang. Med den rette flueline der passer perfekt til din fluestang gør det mulig for dig at kaste din næsten vægtløs flue ud i vand, uden at lave de store forstyrrelser i vandoverfladen. Det vil sige at den klasse din fluestang er i, er i princippet din fluelines klasse(vægt), som er angivet med et tal. Klasse på en fluestang går fra 0 (som ikke ses så tit) – 15 (hvilket heller ikke ses så tit)
Her har du en hurtig oversigt over det forskellige klasse og hvad de egner sig bedst til
- Stænger med lave klasse fra 0-2 bruges til let fiskeri efter, skaller, aborre, ørred med mere. Disse små lette fluestænger kunne være gode at bruge i eksempelvis små bække, åer og søer med mere.
- Stænger med klasse 3 og 5 ville være gode til at fiske efter ørreder, aborre, sunshinebass med mere. Disse fluestænger kunne være gode at bruge i åer, søer bække med mere.
- Stænger med klasse 6-7 er de mest almindelig og en god all around fluestang, som ville være gode til aborre, sunshinebass, ørreder med mere. Disse fluestænger vil være gode ved put and take søer, kysten, åen, søerne med mere
- Stænger i klassen 8 – 9 er gode til det lidt tungere fiskeri så som store ørreder, gedder laks med mere. Disse fluestænger ville være god på kysten, åerne, søerne og genneralt god i blæsevejr.
- Stænger i klasse 10 bruges til tungt fiskeri efter laks og er mange gange 2 hånd stænger.
- Stænger i klassen fra 11 – 14 bruges til meget tungt fiskeri.
Nogen fluestænger er klassificeret til at kunne bruge flere flueliner det kunne eksempelvis være Klasse 3-4, her er det en god ide at du prøver dig frem for at se hvad der passer bedst til din fiskestil
En Specifikation på en fluestang kunne eksempelvis se sådan her ud. Snowbee Prestige G-Xs #4 4-pce – 8’
- er navet på producenten = Snowbee
- er navet er modellen = Prestiges G-Xs
- er klassen = #( klasse) 4
- Hvor mange dele = 4 dele
- Længden = 8 fod
Hvilken længde på skal man vælge til sin fluestang.
Her kommer det igen an på hvor du ønsker at fiske henne, hvad du ønsker at fiske efter, samt hvor stor en flue du ønsker at fiske med. Her får du et hurtig overblik, altså i grove træk
- små fluestænger fra 6 -7 fods vil være gode i små vandløb, søer med mere.
7 8 9 fods er de mest almindelige længder på en fluestang og de kan klar de mest almindelig former for fiskeri. - 10- 13 fod kan være fantastisk til bådfiskeri eller hvis du fisker et sted med store udfordringer det kunne være siv eller grøde langs kanten.
- Du kan også få fluestænger der hedder 2 håndsstænger, det er en længere fluestang op til 15 fod med længere håndtaget både over og under hjulholder. De bruges til en særlig kasteteknik, som hedder 2 hånd eller spey casting med mere.
Forskellige typer af fluestænger.
Der findes 3 forskellige typer inden for fluestænger
- 1 hånds
- 2 hånds
- Switch
Her får du en gennemgang af de forskellige typer fluestænger
→ En hånds fluestang er nok den mest udbredt fluestang her hjemme og egner sig godt til både put and take, kyst, mindre åer og meget mere. En 1 håndsfluestang ligger typisk i længden på 7 – 9 fod. Er du nybegynder så kan denne 1 hånds fluestang også være den nemmest at lære at kaste med, da du som fluefisker på disse stænger har fuld kontrol på både lange og korte kast.
→ 2 håndstænger. Kan virke lidt voldsomt da, de disse fluestænger er længder end 1 håndsfluestænger, de 2 håndsfluestænger har typisk en længde på 12 til 14 fod, og som det ligger i ordene, så skal du bruge begge hænder. Der er 2 håndtag på disse fluestænger et over hjulet og et under hjulet. Disse store fluestænger er super gode til de store åer her hjemme samt floderne i Sverige med mere.
→ Switch Fluestænger også kaldet for en Hybrid er en blanding af en 1 håndsfluestang og en 2 håndsfluestanger og det ses også på længden der typisk ligger lige imellem 1 håndsfluestænger og 2 håndsfluestænger, det vil sige imellem 10 og 11 fod. Disse Switch bliver mere populære, da du kan bruge dem både i de store floder, åer og de mindre steder, som små åer, søer og meget mere.
Brug for hjælp
Har du brug for hjælp til at finde den perfekt fluestang til dig, så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 26811374, via Facebook eller på e-mail: [email protected] vi svare så hurtig vi kan. Har du brug for at have din nye fluestang i hånden inden du vælger den, så er du altid velkommen til at besøg vores fysisk butik, som ligger ved Aalsbogaard Lystfiskersøer Adressen er: Store Landvej 125 5560 Aarup. Køre du efter GPS så kan det være en god ide at skriver Store Landvej 123 5560 Aarup, da ikke alle GPS’er kan finde nummer 125. Vi står altid klar til at give dig den vejledning du har brug for, så du kan vælge den hel rigtig fluestang.